Tandrem

Tandremmen er en af bilens motors vigtigste dele. Det er den der holder motorens forskellige komponenter kørende og dens tempo skal derfor være synkroniseret, så den sørger for at stemplerne og ventilerne ikke rammer hinanden.

Da tandremmen er så vigtig en del af din bils motor, skal den også skiftes i takt med slid. Sliddet på tandremmen kan ikke ses på samme måde, som på f.eks. bremsen, så det er vigtigt, at du undersøger din tandrems vurderede holdbarhed, da det kan svært at opdage inden det er for sent.

Hvis ikke din tandrem skiftes i rette tid, er der risiko for, at den kan springe og gøre skade på andre dele af din bils motor. Du bør derfor sørge for at få din tandrem skiftet som vejledt og hellere før end senere. Motorens vandpumpe vil typisk blive udskiftet i forbindelse med udskiftning af tandremmen, da den har nogenlunde samme holdbarhed og dens placering, som ofte er bagved tandremmen.

Du kan selv tjekke, om det er tid til at din tandrem skal skiftes ved at undersøge hvordan overfladen ser ud. Åben motorhjelmen, løsn kappen udenom remmen og fjern den. Ser overfladen slidt ud og er der revner eller mærker i tandremmen betyder det, at det er tid til at få den skiftet ved Din Bilpartner Lystrup.

Er du i tvivl kan du selvfølgelig kontakte os, hvor en af vores mekanikere vil komme med en vurdering af tandremmens stand. Hos Din Bilpartner Lystrup er vi altid klar til at tilbyde service i høj kvalitet og med tre års garanti på reservedele til din bil.

Motorrum