Partikelfilter

Partikelfilteret er ikke kun med til at gøre din bil mindre skadelig for miljøet, det er også med til at filtrere skadelige ting, som sod og kvælstoffer fra. Sod og kvælstoffer kan være helbredskadelige for passagerer og kan forsage diverse lungesygdomme.

Indtil 2017 var partikelfilteret kun lovpligtigt i dieselbiler. I 2017 blev det udvidet til biler med benzinmotorer med direkte indsprøjtning og siden september 2018 er det blevet lovpligtigt for alle ny producerede biler, at have et partikelfilter, for at begrænse udskillelsen af skadelige stoffer.

Det er ligeledes ikke kun for at skåne miljøet mest muligt, at det er vigtigt, at din bil har et funktionelt partikelfilter. For et tilstoppet partikelfilter, er med til at nedsætte din bils ydeevne. En af konsekvenserne af et tilstoppet partikelfilter er, at trækkraften forringes og konsekvensen af en bils forringede trækkraft er en ringere brændstoføkonomi. Derfor er det vigtigt, at du hurtigst muligt får skiftet dit partikelfilter og hos Din Bilpartner Lystrup er vi altid klar til at tilbyde service i høj kvalitet med tre års garanti på reservedele til din bil. Dit partikelfilter bliver langsommere tilstoppet ved at køre længere ture, hvor motoren bliver helt varm.

Udstødning, patikelfilter, kat