Støddæmpere og fjedre

Hjulene på din bils kontakt med vejen afhænger af støddæmperen. Uden støddæmperen ville svingningerne i fjedrene få din bils hjul til at hoppe under kørsel. Derudover påvirker støddæmperen ligeledes, hvor godt greb bilen har med vejen og det ville være udfordrende at bremse og undvige på en forsvarlig måde. Altså, er støddæmperen endnu en af de vigtigste dele ved din bil, da den er med til at sørge for din og andres sikkerhed i trafikken.

Som så mange andre dele i din bil holder støddæmpere ikke for evigt. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du får din bil støddæmpere skiftet inden der er gået tre år. Hvis du bruger bilen flittigt og til lange ture anbefaler vi, at du får støddæmpere skiftet efter 60.000 kilometers kørsel.

Det er ikke kun støddæmperen der påvirker evnen til at styre bilen i trafikken – slidte fjedre påvirker ligeledes bilens styring og afbalancering. Hos Din Bilpartner tjekker vi både støddæmpere og fjedre, og vi er altid klar til at rådgive dig omkring service af høj kvalitet.

Støddæmper og fjeder kontrol