Vinterdæk

Når vinteren melder sin ankomst, er det vigtigt at sikre sig mod glatte veje vejret medfører.

Vi anbefaler, at du skifter til vinterdæk når temperaturen falder til 7 grader og derunder og det er der mange gode grunde til. Vinterdæk er mere robuste end både sommerdæk og helårsdæk, og gør det sikkert for dig og dine medbilister at færdes på vejene i det omskiftelige vintervejr.

Vinterdæk er lavet af en særlig gummiblanding, der indeholder mere silika og naturligt gummi. Denne blanding gør, at dækkene ikke bliver hårde i de lave temperaturer i modsætning til sommerdæk.

Derudover har vinterdæk særlige dækmønstre, der afleder vand og på den måde nedsætter risikoen for akvaplaning. Vejgrebet i vinterdæk er desuden meget bedre i snevejr og sikrer bilen en højere evne til at trække grundet de mange flere lameller end hos sommerdæk.

De flere lameller sørger for, at der ikke sætter sig lige så meget is, sne og andet skidt fast i dækkets mønster.

I forhold til dine vinterdæk, er der nogle lovmæssige krav, der skal overholdes. Mønsteret på dine vinterdæk skal minimum være 1,6 mm, da det er altafgørende for egenskaberne dækket besidder. Derfor afhænger dækmønsteret også af, om der er tale om vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk.

Hjulskift