Olie

Lige som en hver anden maskine skal din bils motor smøres når den arbejder hårdt. Derfor, er det også vigtigt, at du sørger for at få skiftet både oliefilteret fra tid til anden og overholder de anbefalede olieskift på din bil. En god tommelfingerregel til olieskift er at tjekke oliestanden hver gang der er kørt ca. 1000 kilometer. Dette gør du med oliepennen, der er lokaliseret under motorhjelmen.

Oliefilteret er det der sørger for at sortere skidt og snavs fra, og det skiftes derfor hver gang du får lavet et olieskift hos os, så der ikke sidder et beskidt filter til den nye olie.

For det bedste resultat bør du fylde samme olie på din bil, som der står i bilens instruktioner. Altså, den olie du efterfylder med, bør have samme tykkelse/viskositet som angivet.

Som så mange andre dele i din bil holder oliens viskositet ikke for evigt. Når du bruger din bil, slider det på olien, hvilket gør den tyndere i længden og dens smøreevne bliver derfor nedsat over tid. Dette er endnu en god grund til at få lavet et olieskift ved Din Bilpartner Lystrup med jævne mellemrum.

Servie og olieskift