Sommerdæk

Som bilist er det lige så vigtigt at skifte til sommerdæk om sommeren, som det er at skifte til vinterdæk om vinteren. Dækkene på din bil er den eneste kontakt din bil har med vejen og det er derfor vigtigt, at du føler dig tryg ved dine dæk for, at du kan færdes sikkert på vejene uanset vejr. Dækoverfladen har nemlig ansvaret for, hvor meget kontrol du har over din bil når du skal dreje, bremse og accelerere.

Det er derfor også blevet en del lettere at vælge det helt rigtige dæk til netop dig, da alle nyere dæk nu er mærket ud fra deres forskellige egenskaber – hvordan opfører dækket sig når det regner, hvordan er dækkets støjniveau og hvordan påvirker det brændstof økonomien. Finder du ikke mærkningerne tilstrækkelige hjælper Din Bilpartner Lystrup dig gerne med at finde de helt rigtige sommer-, vinter- eller helårsdæk til dig.

Sommerdæk har ligesom vinterdæk nogle lovmæssige krav der skal overholdes. Dækmønstret på dine sommerdæk skal være minimum 1,6 mm, men FDM og vi anbefaler, at du skifter dine sommerdæk når mønsterdybden er slidt ned til 3 mm.

Selvom du har helårsdæk, bør du skifte til sommerdæk i det varme vejr, da helårsdæk ikke er optimale når asfalttemperaturen bliver for varm.

Hjulskift